Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Nieuws

Nieuws over colostrum

Colostrum is al eeuwenoud, er is niet veels nieuws te melden :)

In 2022 was het laatste nieuws dat colsotrum in beeld is bij onderzoekers die kijken naar alternatieven voor antibiotica. Wereldwijd ontstaat er een antibiotica-resistentie. 

Antibiotica resistentie

Antibioticaresistentie (of antimicrobiële resistentie) is het vermogen van micro-organismen, zoals bacteriën, om weerstand te ontwikkelen tegen de effecten van antibiotica. Dit betekent dat de medicijnen die voorheen effectief waren bij het bestrijden van bepaalde bacteriële infecties, niet langer zo effectief zijn omdat de bacteriën veranderingen hebben ondergaan die hen resistent maken tegen de antibiotica.

Antibioticaresistentie ontstaat wanneer bacteriën overleven na blootstelling aan antibiotica en zich vermenigvuldigen. Deze resistente bacteriën kunnen zich verspreiden naar andere mensen, dieren en de omgeving, waardoor het probleem van resistentie wereldwijd toeneemt. Overmatig gebruik en onjuist gebruik van antibiotica, zowel bij mensen als bij dieren, dragen bij aan de ontwikkeling van antibioticaresistentie.

Antibioticaresistentie vormt een ernstige bedreiging voor de effectieve behandeling van bacteriële infecties en kan leiden tot langere ziekteperioden, hogere medische kosten en een verhoogd risico op sterfte. Het is een complex probleem dat een gecoördineerde inspanning vereist op het gebied van gezondheidszorg, landbouw en volksgezondheid om het gebruik van antibiotica te optimaliseren en de verspreiding van resistente bacteriën te beperken. Het bevorderen van verantwoord antibioticagebruik, ontwikkelen van nieuwe antibiotica en investeren in preventieve maatregelen zijn allemaal belangrijke strategieën in de strijd tegen antibioticaresistentie.

Nieuwe toepassingen colostrum

In de gezondheidsblog van gezondmooislank wordt regelmatig aandacht gegeven aan de toepassingen van colosotrum. De allerlaatste ontwikkelingen lees je als eerste op de facebookpagina van vitomune. 

Blog over de ontwikkelingen van het microbioom

blog colostrum microbioomblog colostrum microbioom

Blog over lactoferrine

blog over lactoferrine colostrumblog over lactoferrine colostrum