Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Wat is bovine colostrum

Wat is bovine colostrum

Bovine colostrum, in het Nederlands bekend als "biest" of "koeienbiest", is de eerste melk die een koe produceert na de geboorte van haar kalf. Deze melk is bijzonder rijk aan voedingsstoffen, antilichamen en groeifactoren, en het speelt een cruciale rol bij het verstrekken van essentiële voedingsstoffen en het opbouwen van het immuunsysteem van het pasgeboren kalf.

Biest bevat hogere concentraties eiwitten, vitaminen, mineralen en immunoglobulinen vergeleken met reguliere melk. Het biedt een natuurlijke bescherming tegen infecties en ziekten voor het pasgeboren dier, omdat het helpt bij het overbrengen van de immuunafweer van de moeder naar het kalf.

Mensen hebben ook interesse getoond in bovine colostrum als voedingssupplement vanwege de veronderstelde gezondheidsvoordelen, zoals het versterken van het immuunsysteem en het bevorderen van de algehele gezondheid.

Bovine is van Koeien

"Bovine" is een term die wordt gebruikt om te verwijzen naar alles wat verband houdt met runderen of de runderfamilie. Het woord is afgeleid van het Latijnse woord "bos," wat "runderen" betekent. Dus, wanneer we spreken over bovine colostrum, is het de colsotrum van runderen (koeien).

bovine colostrumbovine colostrum